Suzuki Burgman USA Forum banner

Schemat okablowania Burgman 2018 w kolorze

24K views 18 replies 9 participants last post by  JEMI  
#1 ·
Załączyłem kolorowy schemat okablowania dla Burgmana 650 z 2018 roku. Ten schemat dotyczy AN650ZL8 z numerem VIN, który pasuje do wzoru JS1CP51B#J2100001 do 999999 (# reprezentuje 0 do 9 lub X). Odnosi się to do "Kanady, stanu Kalifornia lub Tajwanu". Wydaje się, że nie ma już wersji dla 49 stanów, więc tak naprawdę dotyczy to całych Stanów Zjednoczonych (nie mieszkam w Kalifornii!).

Gdybym miał trochę więcej miejsca na pliki, mógłbym przesłać obraz o wyższej rozdzielczości. Ale to jest całkiem dobre. Wydrukowałem swój na sześciu stronach 8,5 x 11" (każda w orientacji poziomej) i połączyłem je taśmą, aby uzyskać wynik 17 x 33".

Wiem, że LeDude ma już schemat b650 opublikowany od wielu lat. Ten post i poprzednia książka serwisowa Yamahy, z wysuwanym kolorowym schematem okablowania, zmotywowały mnie do tego.

Miłej zabawy!

damocles

Attachments

#2 ·
Smacznego!
Nie jestem pewien, czy słowo "cieszyć się" odnosi się do mnie.

Ale dzięki za post! :wink

#4 ·
Czy chciałbyś podzielić się programem, którego użyłeś do stworzenia obrazu, i wszelkimi wskazówkami, które uważasz za istotne dla wykonania tego zadania?
Oczywiście, chciałem podzielić się informacjami na ten temat, żeby powiedzieć nam, jak to zrobiłeś.

Przepraszam za mój angielski

#7 ·
Zasadniczo nie sprzeciwiam się udostępnianiu mojej pracy. Oryginalny plik ai (4 warstwy) ma rozmiar 81 MB. Plik PDF programu Illustrator ma 13,4 MB. Plik EPS programu Illustrator ma 85,7 MB. Jak proponujesz mi to udostępnić? Limity rozmiaru plików wynoszą tutaj <1 MB, stąd moje wysiłki związane z obniżaniem rozdzielczości/kompresją. Sam nie mam możliwości udostępniania zdjęć online.

#8 ·
Załączyłem schemat kolorów okablowania dla Burgmana 650 z 2018 roku.
AUĆ! Załączyłem obraz o wymiarach 4722 x 2423 pikseli, skompresowany za pomocą indeksowanego koloru i formatu pliku png, tworząc plik o rozmiarze 948k, co jest znacznie poniżej limitu rozmiaru pliku załącznika png wynoszącego 976,6k. Ale to, co faktycznie widać w moim poście, to plik jpeg o wymiarach 1920 x 985 pikseli i rozmiarze 411k. W związku z tym ten plik jpeg jest haniebnym przedstawieniem oryginalnego png. Przepraszam za to!

Myślałem, że jeśli zmieszczę się w limicie rozmiaru pliku, oprogramowanie zostawi mój obraz w spokoju. Ale teraz zdaję sobie sprawę, że istnieje *również* „maksymalna szerokość” pliku wynosząca 1920 pikseli, która zniszczyła załącznik mojego posta.

damocles

#9 ·
Załączyłem schemat okablowania w kolorze dla Burgmana 650 z 2018 roku.
Zamierzam spróbować tego po *raz ostatni*, w celu opublikowania użytecznego schematu okablowania dla modelu b650 z 2018 roku.

Załączonych jest sześć plików, wszystkie o wymiarach 1185 x 1587 pikseli. Razem składają się one na obraz o wymiarach 2370 x 4761 pikseli. Montaż przebiega w następujący sposób:

+--------------+
| 11 | 12 | 13 |
+--------------+
| 21 | 22 | 23 |
+--------------+

Była to próba obejścia limitów rozmiaru plików. Mam nadzieję, że komuś się to przyda.

damocles

Attachments

#12 ·
Dzięki za udostępnienie. Tego właśnie potrzebowałem, żeby znaleźć przewód potrzebny do instalacji alarmu. Kiedy połączyłem elementy, w sumie wyszło 43 MB - plik PNG bez kompresji.
Cieszę się, że mogłem pomóc.

...damocles

#13 ·
Ponieważ wygląda na to, że mogę teraz opublikować jeden plik PDF z całym schematem okablowania Burgmana 650 (Kanada, Kalifornia i Korea) z 2018 roku, który ma wystarczająco wysoką rozdzielczość, niniejszym to robię.

Attachments

• Like
Reactions: Dave_J
#14 ·
Ponieważ wydaje się, że mogę teraz opublikować jeden plik PDF całego schematu okablowania Burgmana 650 z 2018 roku (Kanada, Kalifornia i Korea), który ma wystarczająco wysoką rozdzielczość, niniejszym to robię.
...damocles
Świetna robota Damocles. Dokładnie to, czego potrzebowałem, aby znaleźć przewód pod napięciem do podłączenia dodatkowego światła. Trochę nie na temat, ale zgaduję, że będziesz znał odpowiedź - mój Exec z 2009 roku działa w tej chwili bardzo nierówno, a ktoś zasugerował, że może to być wadliwy kondensator (jakby miał 2, po jednym na każdy cylinder, a jeden nie działa). GDZIE znajduje się kondensator/kondensatory? Czy są one częścią tego czegoś, co przypina się do świec zapłonowych?

#16 · (Edited)
mam 2 pytania
1. co to jest "dimmer switch" na lewym przełączniku kierownicy?
2. czy ktoś ma schemat dla Europy 2006->2012?
Dimmer Switch w USA to przełącznik do przełączania z świateł drogowych na światła mijania za pomocą reflektorów.

Ściemniamy nasze reflektory dla nadjeżdżającego ruchu i jeśli jedziemy za kimś blisko, aby uniknąć oślepiania ich własnym lusterkiem wstecznym.

#18 ·
gdy czytam wiele innych schematów, ten przełącznik nazywa się światłami drogowymi
Zazwyczaj jeździmy ze światłami mijania "Dim" i włączamy światła drogowe od czasu do czasu.

Mój 06 B650 ma również przełącznik światła mijania, aby chwilowo przełączyć na światła drogowe, ale rzadko go używam. Może to powoduje zamieszanie.

Moje elementy sterowania lewą ręką są wypełnione tak wieloma przyciskami, że chciałbym, żeby były podświetlane do jazdy nocą.

Sprawdziłem właśnie schemat okablowania, przełącznik świateł drogowych/mijania jest określany jako przełącznik ściemniacza.

Nie rozpaczaj, ktoś mądrzejszy z nowszym motocyklem wkrótce się odezwie.