sbett said:
.
Podoba mi się połączenie praktycznych cech. Lubię stosunkowo chłodną, wolną od wiatru, wolną od wibracji jazdę.
Podoba mi się sposób, w jaki owiewka zmniejsza ekspozycję na wiatr przy prędkości 65 mil na godzinę, nie zatrzymując ciepła silnika.
Podoba mi się pojemność bagażowa mojego Burgmana i dodatkowy komfort oparcia kierowcy.
Dlaczego jeździsz na maxi-skuterze?
CECHA . . . . . . KOMENTARZ
AT CVT . . . . . . .Wolę zmieniać biegi, ale automatyczna skrzynia biegów jest dobrym argumentem sprzedażowym i dodaje wartości.
przechowywanie . . . . . . Rakiety krocza nie są zaprojektowane tak, aby były praktyczne - skutery są zwykle bardziej użytkowe w konstrukcji.
wibracje . . . . . Niektóre motocykle są tak wolne od wibracji jak skuter o tej samej pojemności skokowej.
bez ciepła . . . . . . Mój ostatni motocykl miał owiewkę i bardzo gorąco było jeździć z małą prędkością latem.
lepszy przebieg . . Nie sądzę, żeby skutery o tej samej pojemności skokowej
lekka waga . . . . miały lepszy przebieg lub były lżejsze.
taniej alt. . . . . Czy skuter 250 cm3 jest tańszy niż motocykl 250 cm3 (MC)? Prawdopodobnie nie.
bardziej zdolny . . . Skutery nie są bardziej wydajne, ale zwykle mają lepszą mieszankę praktycznych cech.
. . . . . . . . . . . . Nie musisz jechać od zera do 60 w 4 sekundy, aby nadążyć za ruchem ulicznym.
Odkąd to opublikowałem, sprzedałem mojego AN400 za 100 $ więcej niż za niego zapłaciłem i kupiłem nowszego AN650
Wydaje się, że większa pojemność skokowa kosztowała mnie 10+ mpg, ale wszystko inne zostało ulepszone.
Jeśli chcesz automatyczną skrzynię biegów lub schowek pod siedzeniem,
jesteś całkiem nieźle przyklejony do skutera. Ponad 112 wymieniło te elementy jako ważne.
Lepszy przebieg został wymieniony przez 47, ale jest kilka MC, takich jak nowy
BMW 650, który uzyskuje 20 MPG więcej niż Burgman 650.
Czy CVT tak bardzo zmniejsza przebieg?
Brak łańcucha do konserwacji nie został wymieniony jako cecha. Podobnie jak łatwość konserwacji w ogóle.
Łatwość konserwacji może być rzutem monetą. Maxi skuter jest łatwiejszy do utrzymania w czystości, ale
musisz usunąć niektóre plastikowe części, aby je serwisować. Zazwyczaj łatwiej jest wymienić
filtry, świece zapłonowe i olej w MC.
Brak ciepła silnika latem zostało wspomniane przez 58.
Jeśli mieszkasz na południu, ważna jest chłodniejsza jazda.
Lżejsza waga została wspomniana przez 22.
Nie jestem pewien, czy skuter 400 lub 650 cm3 jest lżejszy niż MC o tej samej pojemności skokowej.
Wydaje się, że jest różnica w tym, gdzie znajduje się waga.
Skuter nie jest tak ciężki jak motocykl.
Waga na przednim kole skutera wydaje się mniejsza.
Kierownica w wielu MC wydaje się ciężka przy niskich prędkościach w porównaniu ze skuterem.