Suzuki Burgman USA Forum banner
1 - 4 of 4 Posts

·
Premium Member
Joined
·
14,452 Posts
One thing to check on is the muffler. They have a tendency to rust on the inside and the baffles come loose. Doesn't cause much problem unless the weld on the back end starts leaking. If that happens gas will leak under the plastic end cap and melt it.
 

·
Premium Member
Joined
·
14,452 Posts
Couple of other things I remembered that need to be watched on the 03-06 400.

The speed sensor that tells the speedometer how fast you are going is located on the right side of the front axle. They have a habit of breaking which leaves you without a speedometer. It appears the cause is that the grease dries out and the rotor binds and breaks. You need to pull the sensor out and clean and re-grease it if the owner has not done that. If the rotor does break you can usually just glue it back together and re-install it to get the speedo working again.

There is a bearing on the clutch shaft that goes bad and makes a grinding noise that you can hear when you push the bike around with the engine off. It's not difficult or expensive to fix if you change it yourself. The bearing is only turning when the clutch is not engaged so there is no danger of it freezing up and locking the rear wheel as you go down the road. You can ride the bike with the noise for a long time before you are forced to fix it. If the bearing were to totally fail the clutch would not disengage so you would kill the engine every time you came to a stop. At 4,000 miles I doubt it would be an issue yet for this bike. As I mentioned it makes a grinding noise when you push the bike around with the engine off so you can easily tell if the bearing is bad. I've had to change mine one time in 34,000 miles.
 
1 - 4 of 4 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top