Suzuki Burgman USA Forum banner

1 - 7 of 7 Posts

·
Registered
Joined
·
109 Posts
Discussion Starter #1
I have apx 5300 miles on my 2013 AN400A now.
About 1/2 the miles are from riding 2 up.

The Clutch (CVT) is starting to get what I guess I would call chatterie now.
Maybe jumpy?

It really rattles a good bit on some starts if I do not start up fast enough.

I searched here but did not find any hits on this - but it seems I saw posts a bit ago when looking into Sliders.

Could it be that I need to open up the CVT and clean it all up?

(New on June 22 this and 5300 + Miles already - loving it)!
 

·
Registered
Joined
·
1,664 Posts
2013 must still be under the warrantee...Take it back to the selling dealer and let them do what needs to be done.............
 

·
Registered
Joined
·
413 Posts
Clean that CVT air filter out and use compressed air to blow all the clutch dust of there every few thousand miles while the filter is off and this won't be so much of a problem. Mine gets this way periodically to, but so did the scooter before this one so I think its normal for CVT's to get dusty in there causing the clutch to engage at a lower RPM
 

·
Registered
Joined
·
1,468 Posts
Ditto what v8eyedoc said.
 

·
Registered
Joined
·
4,876 Posts

·
Registered
Joined
·
57 Posts
I've heard some say that just holding the rear brake and just speeding up the engine to 3000, rpm a few times will de-glaze. If you try it just don't over heat the clutch.
 

·
Registered
Joined
·
1,545 Posts
It won't deglaze, but will move some of the dust out of the bell area, which will make it smoother for a while. Use around the 4-4.5k revs for 5-10 seconds with the brakes fully on in a safe area.
 
1 - 7 of 7 Posts
Top